Opetus‎ > ‎

Jope

Joustava perusopetus

Napapiirin yläasteella aloitettiin joustavan perusopetuksen toiminta syksyllä 2012. Joustava perusopetus on koulullamme suunnattu kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille. Ryhmän koostumus määräytyy vuosittain hakemusten perusteella. Pääpaino on yhdeksäsluokkalaisissa. Kahdeksasluokkalaisia valitaan ryhmään tarpeen mukaan.

Joustava perusopetus tarkoittaa peruskoulun suorittamista toisella tavalla, nimensä mukaisesti joustavia opetusjärjestelyjä hyödyntäen. Tavoitteet ja arvioinnin kritteerit ovat samat kuin suurissa opetusryhmissä, mutta opetusmenetelmissä tavoitteena on hyödyntää mahdollisuuksien mukaan toiminnallista opetusta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vierailukäyntejä alueen yrityksissä ja virastoissa, leirikouluja ja työssäoppimisjaksoja.

Joustava perusopetus tarjoaa mahdollisuuden oppilaalle, jolla perinteinen pulpettiopiskelu ei syystä tai toisesta onnistu. Kohderyhmänä ovat ovat esimerkiksi heikon koulumotivaation omaavat toiminnalliset oppijat, joilla on alisuoriutumista.
 
Tavoitteena on lisätä kouluviihtyvyyttä ja saada suoritettua peruskoulu loppuun, sekä löytää oppilaalle mieluinen jatko-opintopaikka. Tarkoituksena on niin ikään korottaa arvosanoja, jotta oppilas pääsisi toivomalleen ammattialalle.

Joustavassa perusopetusryhmässä työskentelee opettajan työparina kolme päivää viikossa nuoriso-ohjaaja. Koulunkäynninohjaaja on mukana muutamilla tunneilla viikossa. Teemme tiivistä yhteistyötä huoltajien kanssa ja tästä syystä huoltajien sitoutuminen jope -toimintaan on tärkeää.

Yhteystiedot

Joustavan perusopetusluokan opettaja:
Noora Palosaari    puh. 0400 990 718

Nuoriso-ohjaaja:
Sini Parkkinen     puh. 040 192 0692Jope-luokan esittely

Jope-toimintaa esittelevä diaesitys:


Toimintavideo  (2017)

 

Hakuohjeet ja -lomake lukuvuoden 2018-2019 jope-luokalle

  • Jope hakulomake 2021-22.pdf   747 kt - 15.2.2021 klo 5.25, tekijä: Perttu Kantola (v1)
  • Rovaniemen nuorisopalvelut / Joustava perusopetus   0 kt - 2.2.2017 klo 1.37, tekijä: Perttu Kantola (v1)
Näytetään 2 tiedostoa sivulta Jope-tiedostot.