Oppilashuolto, Oppimisen ja koulunkäynnin tuki


Koulussamme oppilashuolto on jokaisen tehtävä. Hyvinvointiryhmä pohtii kouluyhteisömme hyvinvointia ja sen kehittämistä. Hyvinvointiryhmän tehtävänä onkin edistää turvallista ja hyvinvoivaa opiskeluympäristöä. Koulumme hyvinvointiryhmään kuuluvat rehtori, opinto-ohjaaja, erityisopettaja, lehtori, koulukuraattori, koulupsykologi, kouluterveydenhoitaja ja oppilaiden edustus. Lisäksi toimintaan osallistetaan huoltajat, koulun henkilöstö sekä koulun yhteistyötahot. 

Koulukuraattori Marja ja koulupsykologi Mari työskentelevät koulullamme tiistaista perjantaihin. Tavoitat Marjan ja Marin puhelimitse, sähköpostilla ja Wilman kautta. Voit tulla joko yksin tai yhdessä perheesi kanssa käymään koulupsykologin/-kuraattorin luona. Työhuoneemme sijaitsevat tällä hetkellä Nivavaaran alakoulun puolella (1. kerroksessa ruokalaa vastapäätä). Voit olla yhteydessä kumpaan tahaansa, mietimme sitten yhdessä, kumman kanssa mahdollinen työskentely alkaa. Koulukuraattori on koulun sosiaalityöntekijä, jonka kanssa voi jutella esimerkiksi perheeseen ja kaverisuhteisiin sekä arjenhallintaan liittyvistä asioista. Koulupsykologin kanssa voi puolestaan jutella esimerkiksi mielialasta, tunnepuolen asioista ja oppimiseen liittyvistä kysymyksistä. Työskentely koulukuraattorin ja koulupsykologin kanssa on luottamuksellista ja pohjautuu oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin. Koulupsykologi ja koulukuraattori voivat työskennellä koulussamme myös ryhmien ja luokkien kanssa opettajan tukena.

Huolen herätessä ole yhteydessä  koulukuraattoriin ja/tai koulupsykologiin matalalla kynnyksellä. Mietitään yhdessä, mikä veisi asiaa eteenpäin.

Marja Pulju, koulukuraattori 
p. 040 571 5630

Mari Raappana, koulupsykologi
p. 050 4321137

Oheisesta linkistä voit tutustua hyvinvointiryhmän ja oppilashuollon toimintaan kivan YouTube-videon muodossa (lähde: Oulun kaupungin oppilashuolto):

https://www.youtube.com/watch?v=U0XHC3fBLTo